Relacja z uroczystego koncertu z okazji objęcia stanowiska Burmistrza Zalewa przez Piotra Pietrasika Wyróżniony

W dniu 17 maja 2024 r. w sali Miejsko- Gminnego Centrum Kultury w Zalewie odbył się uroczysty koncert z okazji objęcia stanowiska przez Burmistrza Zalewa Piotra Pietrasika. Spotkanie rozpoczęło się od uroczystego powitania zgromadzonych gości, a byli wśród nich: Wiceminister Aktywów Państwowych Zbigniew Ziejewski,I Wicewojewoda Warmińsko-Mazurski Mateusz Szauer, Starosta Powiatu Iławskiego Pan Bartosz Bielawski. Jarosław Piechotka - etatowy członek zarządu Powiatu Iławskiego, Radni Powiatowi, Przewodniczący Rady Miejskiej w Zalewie Krzysztof Przybylski oraz Radni Rady Miejskiej w Zalewie, kierownicy, dyrektorzy jednostek powiatowych i podległych, sołtysi, lokalni przedsiębiorcy oraz wszystkich zaproszonych i  zgromadzonych gości. Następnie Burmistrz Zalewa Piotr Pietrasik podkreślił, że jest to dla niego podniosła chwila, a przy tym inauguracyjne wystąpienie jako Burmistrz Zalewa. Dodał, że będzie osobą prowadzącą dialog z każdym mieszkańcem, przedsiębiorcą, na każdej płaszczyźnie, celem zaspokojenia wspólnego dobra. Służba nie będzie polegać jedynie na podejmowaniu decyzji, ale przede wszystkim na budowaniu zdrowych relacji oraz współpracy na najwyższym poziomie. Burmistrz Zalewa Piotr Pietrasik podziękował pracownikom Miejsko- Gminnego Centrum Kultury w Zalewie oraz Urzędu Miejskiego w Zalewie  za wsparcie w realizacji tego przedsięwzięcia. Następnie odbył się uroczysty koncert wybitnego pianisty Maksyma Rzemińskiego z kwartetem ”Hity nie tylko filmowe”. Maksym Rzemiński ukończył I i Ii stopień szkoły muzycznej w klasie fortepianu prof. Janiny Woźniak. Absolwent Akademii Muzycznej w Krakowie w klasie fortepianu doc. Marka Koziaka. Odbył kurs mistrzowski u prof. Barbary Hesse bukowskiej na Litwie. W młodości wielokrotny stypendysta fundacji dla wybitnie uzdolnionych. Laureat III nagrody I Międzynarodowego Konkursu Chopinowskiego - Göttingen – Niemcy. Utalentowany pianista Maksym Rzemiński wraz z Kwartetem Smyczkowym zabrał gości w podróż po najpiękniejszych utworach muzyki filmowej. Artysta wydał m.in. płytę „Inception”, „She remembers”, „Phoenix”, „Maximus”. Po koncercie każdy z gości mógł nabyć płytę wybitnego artysty wraz z autografem oraz zrobić pamiątkowe zdjęcie. Koncert Maksyma Rzemińskiego był prawdziwym świętem muzyki klasycznej. Jego mistrzowskie wykonania, pełne pasji i perfekcji, z pewnością długo będą wspominane przez wszystkich, którzy mieli okazję uczestniczyć w tym wyjątkowym wydarzeniu.Po zakończeniu koncertu Burmistrz Piotr Pietrasik podziękował wszystkim za udział w wydarzeniu i zaprosił na kawę, ciasto oraz rozmowy w kuluarach.

Ostatnio zmienianyponiedziałek, 20 maj 2024 07:34
s2smodern